BruidsfotografieHeel soms als de gelegenheid daar is, kunnen wij ook deel uitmaken van jullie verbintenis. Er is alleen een máár, wij houden niet van standaard, maar waarschijnlijk is dit ook de reden dat jullie ons hebben gevonden. Wij proberen onzichtbaar aanwezig te zijn, en zo de allermooiste momenten vast te leggen. Wij willen ook de bruidsreportage en bruid en bruidegom zo mooi en creatief mogelijk weten neer te zetten. Net als alle prachtige details van jullie grote dag. Natuurlijk komen alle gasten ook mooi in beeld, maar wij houden niet alle standaard foto's, al is er natuurlijk heel veel mogelijk in goed overleg.

Onze standaard prijs voor een bruiloft is €950,00. Hiervoor zijn wij 6 uur aanwezig op de dag zelf, en krijgen jullie een hele mooie selectie foto's van deze dag. Mochten jullie ons langer dan 6 uur nodig hebben dan hanteren wij een extra uurprijs van €150,00. Wij gaan pas weg als wij goedkeuring hebben van jullie. Al deze digitale foto's zijn bewerkt op kleur en contrast eventuele storende elementen zijn verwijderd. Wij hanteren geen maximum aantal foto's van de bruiloft, wij vinden dit namelijk afhankelijk van het aantal fotogenieke momenten, maar ook de tijd. Een gemiddelde bruiloft leveren wij +/- 300 a 400 foto's maar mochten dit er meer zijn, krijgen jullie deze natuurlijk ook kosteloos. Deze beelden krijgen jullie in hoge resolutie, en zouden jullie zelf kunnen laten afdrukken zo vaak als jullie willen.
Een prachtig luxe fotoalbum kunnen wij ook voor jullie samenstellen, dit doen wij uiteraard in goed overleg, en hebben jullie altijd zelf de nacontrole over. Een fotoalbum kan ook later gewenst nog nabesteld worden. De prijs voor het trouwalbum is variabel, dit ligt onder andere aan het formaat en de hoeveelheid foto's.

Veel gestelde vragen

1Waar is de prijs op gebaseerd?
Wij steken heel erg veel tijd in elke shoot, niet alleen aan de voorbereiding en de dag zelf, maar ook vooral de tijd na de bruiloft. Het uitzoeken van de foto’s, het bewerken en verwerken van de foto’s. Maar ook alle kosten van de apparatuur, camera’s, lenzen, computers en software. Het hangt niet alleen aan de foto’s schieten.
2Wij houden een korte simpele bruiloft, kan dat ook?
Dit kan ook, in goed overleg. Het kan dan wel voorkomen dat er bijvoorbeeld reiskosten worden gerekend, aangezien de prijs dan ook aangepast wordt.
3Worden alle foto’s bewerkt?
Ja, alles foto’s die worden aangeleverd worden bewerkt op kleur, contrast en uitsnede. Ook worden eventuele storende elementen verwijderd.
4Krijgen wij ook de originele foto’s?
Nee, wij leveren nooit de originele ruwe bestanden aan. Er wordt voor ons gekozen om onze fotografie, die is pas af als deze bewerkt zijn.
5Krijgen we alleen kleuren foto’s of ook zwart-wit?
 Jullie krijgen sowieso alle foto’s aangeleverd in kleur, maar ook zal er een selectie gemaakt worden in zwart-wit. Soms worden de foto’s in zwart-wit net even specialer.
6In een trouwalbum verplicht?
Nee, natuurlijk niet. Het is helemaal aan jullie of jullie kiezen voor een trouwalbum. Willen jullie dit liever niet, geen probleem, maar mochten jullie je na een bepaalde tijd nog bedenken, kunnen wij er alsnog een voor jullie maken.
7Hebben wij zelf inspraak, bij de opmaak van het trouwalbum?
Jazeker! Omdat het trouwalbum zo bijzonder is en levenslang meegaat, moeten jullie hier volledig tevreden en blij mee zijn. Na de bruiloft leveren wij zo snel mogelijk de foto’s aan net als een online gallery waar jullie ze kunnen zien. Wij beginnen daarna met de opmaak van jullie boek, deze zullen jullie ook online kunnen doorbladeren. Jullie krijgen de vrijheid om samen te kijken, wisselen of aan te geven welke jullie wel en/of niet willen. Wanneer jullie de wijzigingen hebben doorgegeven, zullen wij het album aanpassen en krijgen jullie de volgende proef. Hierna geven jullie als alles goed is een definitieve goedkeuring, daarna wordt het boek naar de drukker gestuurd. De gemiddelde wachttijd is +/- 4 weken.
8Hoe is de bevestiging, hoe weten wij zeker dat jullie op onze bruiloft komen?
De boeking is definitief na een aanbetaling van € 400,00. Dit is ook voor ons een borg, dat er niet meer van afgezien kan worden. De eerste bevestiging is via de mail. Daarna wordt er een contract opgesteld, zodat alles voor beide partijen zwart op wit staat. Denk hierbij aan het aantal uren,  de kosten & de aanbetaling,  de levertijden en zo meer. Dit contract word door beide ondertekend, zodat er niets meer fout kan gaan
9Mogen de uren na het tekenen van het contract nog gewijzigd worden?
Ondanks dat het contract is getekend, kan er in de loop van de tijd nog iets veranderen. Wij kunnen de uren niet naar beneden schroeven, maar mochten wij nog iets langer nodig zijn kan dat, zelfs op de dag zelf kunnen jullie dit nog aangeven. Extra uren worden gefactureerd op € 130,00 per uur extra. Dus mocht er op de dag nog iets gebeuren waardoor jullie ons er toch graag langer bij willen hebben, dan is er geen probleem. Wij vertrekken pas wanneer daar toestemming voor is.
10Krijgen wij álle foto’s? En zijn deze in hoge resolutie en rechtenvrij?
Onze foto’s worden online geleverd, ze zijn in hoge resolutie te downloaden via de online gallery. Uiteraard zijn het niet alle geschoten foto’s van jullie trouwerij, maar een selectie. Een selectie met de allermooiste foto’s waar jullie het mooist op staan maar ook jullie gasten. Wij hanteren geen minimum of maximum aantal foto’s en het is ook erg afhankelijk van het aantal uren dat wij aanwezig zijn . Maar ook van het aantal ‘mooie’ momenten. Foto’s waar mensen wegkijken of hun ogen dicht hebben hebben geen toegevoegde waarde. Deze halen wij dan ook uit onze selectie. De foto’s in de online gallery zijn in hoge resolutie. Deze kunnen jullie dus eventueel zelf laten afdrukken of zelfs grote wanddecoratie van laten maken. Onze foto’s zijn niet geheel rechtenvrij, wij als fotograaf houden ten alle tijden het copyright. De foto’s mogen wel gedeeld worden, maar niet voor commerciële doeleinden zonder onze toestemming.
11Wordt er ook een back-up van onze trouwfoto’s gemaakt?
Ja, wij bewaren alle foto’s die wij hebben geschoten op jullie grote dag. Zelfs jaren nadat deze is geweest. Dus mocht er iets gebeurd zijn waardoor jullie ze niet hebben, kunnen wij er nog bij. Uiteraard kunnen wij hier nooit een garantie op geven, want ook bij ons kan er iets gebeuren denk bijvoorbeeld aan brand o.i.d.

Wij raden dan ook ten zeerste aan om meerdere goede back-ups te maken. Bijvoorbeeld online én op een externe schijf.
Staat jullie vraag hier niet bij, stuur gerust een mailtje!
 

Maria en Rene

getrouwd op de Zaanse Schans

Erica en Richard

getrouwd in Haarlem